Съдът отхвърли молбата на концесионера на Летния театър, общината влиза във владение утре
Съдът отхвърли молбата на концесионера на Летния театър, общината влиза във владение утре / Dariknews.bg

Административният съд в Шумен отхвърли жалбата на концесионера на Летния театър Николай Николов за спиране изпълнението на кметската заповед, с която на 30 ноември общината трябва да влезе във владение на имота. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Частното административно дело е образувано по молба на концесионера с искане за спиране изпълнението на издадената заповед до окончателното  решение на спора. В мотивите на искането беше записано, че дружеството, чрез което Николов стопанисва Летния театър ще претърпи вреди от предварителното изпълнение на акта.

Съдът определи, че искането е неоснователно и го отхвърли. Според магистратите всички вреди, които дружеството твърди, че ще настъпят, са в резултат на прекратения концесионен договор, а не от предварителното изпълнение на заповедта на кмета.

Съдът приема, че в това производство не е установено и доказано по безспорен начин наличие на нито една от предпоставките, при които се налага спиране на предварително изпълнение на административния акт.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба пред Варненския апелативен съд в 7- дневен срок.

От община Шумен съобщиха, че утре  в 10:00 ч. специално назначена комисия ще изземе обект Летен театър и спортно - развлекателен комплекс "Фабулис" от концесионера.