Съболезнования към семействата на загиналите в изгорелия влак
Съболезнования към семействата на загиналите в изгорелия влак / netinfo

Генералният консул на Руската федерация във Варна Анатолий Щелкунов изпрати до кмета на община Шумен Красимир Костов съболезнование по повод трагичната гибел на проф. Рашо Рашев и 20-годишния Стоян Ковачев, загинали в горящия влак София – Кардам на 28 февруари. “Скърбим за загиналите в този ужасен инцидент и искрено съпреживяваме с техните близки, с целия народ, пише в съболезнованието.

Съболезнования са изпратили и кметовете на Ямбол, Казанлък, Дряново и Тетевен. Чрез председателя на общинския съвет в Шумен Даниела Русева съболезнования до близките на загиналите изпрати общинският съвет в Бойчиновци. На сесия местните съветници са почели паметта им с едноминутно мълчание.

Съболезнование чрез кмета Красимир Костов до семействата на загиналите изпрати и Пламен Ялъмов, изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на ЗАД “Алианц България”. От дружеството уточняват, че застраховките “Злополука” ще бъдат изплатени същия ден, в който получат копие от смъртните актове и удостоверение за наследниците, които община Шумен ще предостави.