Стартираха мащабни ремонти на пътни участъци в Търговищко
Стартираха мащабни ремонти на пътни участъци в Търговищко / Областна администрация Търговище

Започнаха ремонти на два пътни участъка в Търговищка област. Първата копка направи областният управител Митко Стайков, като на церемонията присъства и членът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазарина Стоичкова. Така бе даден старт на Лот  22, който включва третокласен път Мировец-Буховци-Острец -Надарево-Дългач-Певец.

Ремонтът се осъществява по Оперативна програма „Регионално развитие", а съфинансирането е от Европейския съюз, чрез европейския фонд за регионално развитие.

Стойността на проекта е почти 9 милиона лева, като периода на изпълнение е четири месеца. Ще бъдат ремонтирани общо 24 километра. Пътят, който сега ще бъде обновен, е бил изграден преди повече от 30 години и досега и бил само частично изкърпван, каза областният управител Митко Стайков.

По-късно днес започнаха ремонтните дейности и по Лот 12. По него ще бъдат реконструирани три пътни отсечки с обща дължина 33 км. Ще бъдат обновени пътищата Ястребино - Омуртаг; Пролаз-Търговище и Търговище-Белокопитово. Тези пътни отсечки не са били ремонтирани повече от 15 години.