Стартира новата академична година на Шуменския университет
Стартира новата академична година на Шуменския университет / netinfo

В Шуменският университет „Епископ Константин Преславски" тържествено беше открита днес новата академична година. Общо около 8 хиляди са възпитаниците на висшето учебно заведение. Първокурсниците са 1478, 26 от тях влизат в учебното заведение с пълен-максимален бал. Те получиха студентските си книжки лично от ректора проф. Маргарита Георгиева. Всички новоприети студенти получиха и наръчник „Компас на студента".

Стартира новата академична година на Шуменския университет
netinfo

Ректорът на университета проф. Маргарита Георгиева заяви, че първият учебен ден обозначава едно ново начало. „Университетът ни трябва да бъде център на образование, наука и изкуство и да съхранява традициите на просветените и просветлените книжовници", заяви тя в празничното си слово.„Днес университетът ни е стабилен, като академическа общност, като институция и като финансово състояние", каза още проф. Георгиева.

По време на тържественото откриване  присъстваха депутатите Ивайло Тошев и Димитър Дъбов, зам.-областния управител Красимир Попов, зам.-кметът Живка Тонева и др.

Над 300 са магистрите, 100 професионални бакалаври, по 100 са новоприетите студенти във филиалите на ШУ във Варна и Добрич.