ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен / ОДМВР-Шумен
Първокласници от СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен бяха първите, които получиха светлоотразителни аксесоари- жилетки с надпис „Видими на пътя“. Целта на инициативата е да  заостри вниманието на  водачите в региона и да бъдат по –бдителни и внимателни, когато видят деца до и край пътното платно.  Поставени на раниците или дрехите светлоотразителните жилетки ще увеличат разстоянието, от което децата могат да бъдат забелязани на тъмно и на недобре осветени места. 

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен


Всички ученици, които прекрачват за първи път училищния праг ще получат светлоотразителен аксесоар. От началото на годината до момента няма загинали деца в пътни инциденти. Ранени през първите седем месеца на годината са 13 деца на възраст до 17 години. Надяваме се  в бъдеще да няма инциденти с деца на пътя, заяви директорът на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Напомняме на родителите да покажат на своите деца най-безопасния и кратък маршрут от дома до училище и обратно.  Учениците да не забравят, че могат да пресичат само на зелена светлина на светофара, да се движат по тротоарите, а не по пътното платно заради собствената си безопасност.

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен


Инициативата „Видими на пътя“ е осъществена с финансовата подкрепа на фирма Алкомет АД.

Спокойната среда на живот  е от изключително важно значение за всички жители на Шумен. Подкрепихме инициативата на областната дирекция на полицията, защото здравето и безопасността на децата са грижа на всички нас, обясни Мая Блъскова ПР мениджър на  Алкомет АД.

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен


Полицейски служители от областната дирекция ще изнесат кратки беседи по пътна безопасност в училищата в  града, по време на които всички първокласници ще получат своя подарък