Спипаха тийнейджъри крали вещи от коли и опитали да откраднат автомобил
Спипаха тийнейджъри крали вещи от коли и опитали да откраднат автомобил / netinfo

Шуменски полицаи разкриха и задържаха група младежи, извършвали редица кражби на вещи от автомобили, обрали търговски обект и опитали да откраднат автомобил. Задържаните младежи са на възраст между 12 и 15 години.

При проведени издирвателни мероприятия криминалисти от РУ на МВР Шумен са установили извършителите на кражби на 5 броя CD уредби от леки автомобили, паркирани на различни улици в града. Това са две момчета от Шумен, познати на полицията. Установени са и лицата, на които момчетата са продавали откраднатите вещи.

На 7 октомври 15 – годишно момче от Шумен заедно със свой връстник и друго 12-годишно момче са направили опит да откраднат лек автомобил „Москвич”, който е бил паркиран на ул. „Васил Априлов”. Тримата проникнали в колата, след като я отключили с отвертка. Зад волана застанал 12-годишния младеж, който в началото на месец септември противозаконно е отнел лек автомобил “ВАЗ”. Той разбил контактния ключ и свързал кабелите, но не успял да запали автомобила. Тогава другите две момчета слезли от колата и започнали да я бутат. След като не успели да задвижат автомобила, тийнейджърите го изоставили на ул. “Марица”.

Същата нощ тримата чрез разбиване на врата са проникнали в павилион на бул. Славянски” и извършили кражба на детски играчки – два автомобила с дистанционно управление и сувенири. Част от вещите предмет на престъпления са иззети.

Работата по случаите продължава.