Социалдемократите и ДПС – с най-много председатели на комисии в Общински съвет – Разград
Социалдемократите и ДПС – с най-много председатели на комисии в Общински съвет – Разград / netinfo

ДПС и коалиция “Социалдемократи за Разград” имат най-мното председатели на постоянни комисии в Общински съвет – Разград. По трима свои представители излъчиха двете политически сили, утвърдиха ги на първата работна сесия на местния парламент във вторник.

Комисията по устройство, развитие на територията и транспорт ще бъде ръководена през следващите 4 години от Иво Бориславов; по социална политика, трудова заетост и здравеопазване – от д-р Румен Цанков; по младежта, спорта и туризма – Музафер Мустан, и тримата от ДПС.

Социалдемократ е председателя на комисията по бюджет, финанси и икономическа политика – Добрин Добрев, от коалиция “Социалдемократи за Разград” са и председателите на комисията по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности Георги Атанасов и на комисията по образование и наука Камен Воденичаров.

ГЕРБ е с двама председатели: Тодор Димитров – на комисията по европейска интеграция и международно сътрудничество и Валентин Василев – на комисията по околна среда, селско, горско, водно и ловно стопанство.

По един председател имат коалиция “Обединени демократи” – Иво Димитров на комисията по управление на общинската собственост, приватизацията и следприватизационния контрол и БСП – Стоян Димитров на комисията по законност, превенция на корупцията, сигурност, контрол на решенията, етика, предложения на гражданите и връзка с неправителствените организации.