/ iStock
Няколко десетки служители на "Водоснабдяване и канализация - Шумен" (ВиК) протестираха с искане Жанета Панайотова да остане управител на дружеството. Протестът беше пред административната му сграда в областния град. 

Новоизбраният управител на местното ВиК - Емил Томов, дойде на новото си работно място и поема ръководството на дружеството до провеждането на конкурс, след като на 12 юли бе вписан в Търговския регистър. 

В Окръжния съд в Шумен са депозирани жалби от шест Общини в областта срещу избора на нов управител на дружеството. Съдът предстои да се произнесе по законосъобразността на избора, съобщиха пред БТА от пресцентъра на съдебната институция. 

Жанета Панайотова слезе при протестиращите и ги помоли да не саботират работата в дружеството, включително по изпълнението на двата големи проекта – подмяната на основния водопровод от язовир "Тича" и изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Шумен. 

Емил Томов каза пред журналисти, че ще направи ревизия на ВиК - Шумен и иска да помогне на дружеството да постигне по-добри финансови резултати.

„Разбирам, че хората харесват г-жа Панайотова, но ще направим всичко възможно ситуацията да е спокойна, хората да са спокойни и да се върнат на работа“, отбеляза Томов. 
БТА