Задържаният след гонка с полицията в Шумен шофьор се оказа рецидивист на пътя. При задържането му се наложи униформените да разбият стъклото на автомобила, тъй като мъжът посегнал към голям нож, посочиха от полицията.
 
Около 15:00 часа на 17 януари униформени са забелязали водач на автомобил, с шуменска регистрация, за който имали информация, че е лишен от правото да управлява.
 
След зрелищна гонка в Шумен: Полицаи разбиха стъкло на кола, за да извадят беглеца

Подали му сигнал със стоп палка. Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение, и продължил, като преследването се разиграло около целия град.
 
Чак в кв. "Дивдядово" е бил спрян окончателно от полицаите. Мъжът обаче се преместил на дясната седалка, отказал да излезе доброволно от аколата. Посегнал към голям кухненски нож, но в полицейски служител счупил стъклото на дясната врата, и го извел от автомобила. 

МВР


След това е задържан за срок до 24 часа, а за извършено престъпление и се води разследване. 40-годишният шуменец е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство след като отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози на 11 октомври 2022 година. 
 
Тогава е бил задържан за притежание на наркотични вещества. Като водач има 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш.