Шуменският театър започва годината с две нови представления
Шуменският театър започва годината с две нови представления / netinfo

Шуменският драматично-куклен театър „Васил Друмев" стартира годината с най-новите си заглавия. На 22 януари от 19:00 ч. ще се играе спектакълът „Слухове". Този спектакъл се играе за първи път на българска сцена и ще зарадва шуменската публика с актьорска игра и бляскави превъплъщения, а едни от най-влиятелните хора в Ню Йорк ще бъдат поставени на предела на своето психическо и социално оцеляване.

Нийл Саймън обича да забавлява публиката, но в същото време се стреми да не се поддава на интелектуалните моди. Тайната на неговата популярност е в умението да съчетава типични ситуации с неповторимо индивидуални характери на персонажите, откъдето всъщност избликва и комедийния ефект.
Постановката е дело на популярния български актьор и режисьор Михаил Петров. Той прави своя режисьорски дебют през 2000 г. в Народен театър „Иван Вазов" с „Пуканки" от Бен Елтън, в който играе и една от главните роли Брус Деламитри. В салона на театъра ще имате удоволствието да се насладите на играта на Диа Мантова, Илия Атанасов, Таня Алваджиева, Милен Димитров, Кольо Стайков, Александра Михайлова, Димитър Атанасов, Миглена Стоева и Елена Атанасова.

Театърът продължава да поставя и традиционните неделни представления. Последното куклено заглавие „Зелената луна" по Кина Къдрева ще се играе на 19 януари от 11:00 ч. в зала „Патиланчо".

Пиесата е дело на известния куклен режисьор Тодор Вълов, а сценографията и куклите са сътворени от Диляна Асенова. В главните роли ще видим любими на детската публика лица - Цветана Стоянова, Добрина Добрева и Мария Григорова.
Разкрита е предварителна продажба на билети.