Шофьор, карал за трети път пиян, заловиха полицаи
Шофьор, карал за трети път пиян, заловиха полицаи / netinfo

60-годишен мъж, шофирал за трети път пиян, са заловили полицаи-съобщиха от ОДП-Шумен. 60-годишният Ц.Ц. от село Мировци е управлявал лек автомобил “Москвич”. Колата е била спряна за проверка на главен път Силистра – Шумен до разклона за село Лозево. С техническо средство е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,79 промила.

Това е третото провинение на 60-годишния мъж, който през 1999 година също е бил заловен да управлява автомобил след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,78 промила. Тогава му е наложено наказание глоба в размер на 140 лева и 4 месеца лишаване от управление на моторно-превозно средство. През 2004 година, същият шофьор отново е бил заловен на шофира след употреба на алкохол с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила. За това провинение с наказателно постановление му е наложено наказание глоба от 550 лева и лишаване от управление на моторно-превозно средство за срок от 24 месеца.

През изминалите три денонощия са съставени 59 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата - допълват още от полицията.