Според поръчката за 6 месеца трябва да се изпълни заданието
Според поръчката за 6 месеца трябва да се изпълни заданието / dariknews.bg
Община Шумен обяви обществена поръчка за 3,514 млн. лв. за облагородяване на района около „Арена Шумен“.
 
От тях 2,782 млн. лв. са предвидени за проектиране и изграждане на нови кръстовища край за ремонт на улиците около нея. Така според проекта – нови кръстовища ще има пред Гръцкия блок и на кръстовището пред паметника на 5-ти полк.
 
Когато откриваме залата искаме всичко да бъде завършено – както с двете кръгови, както с разширяване на една от лентите точно пред залата. С нови тротоари. С разширяване пред детската градина, която е на ул. „Софийско шосе“, каза кметът на Шумен Любомир Христов.
 
В проекта е предвидено и локално платно за спиране на ул. Марица, тротоарът от северната страна ще се разшири, ще се направят и две автобусни спирки. 

Любомир Христов
dariknews.bg


Ще бъде разширена ул. „Перуника“, тъй като зад залата предвиждаме изграждането на жилищен комплекс на близо 22 декара. Ще положим и ВиК тръби, обясни Любомир Христов.

Поръчката предвижда и 731 хил. лв. ще отидат за изграждане на автоматизирана поливна система за зелените площи на територията на залата.

Определеният срок за проектиране е 40 дни, а според поръчката 6 месеца трябва да са достатъчни за изпълнение на строителството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари