Разследват бракониерски лов на кошута
Разследват бракониерски лов на кошута / Дарик-Шумен, архив

Бракониерски лов на кошута разследват служители на Регионална дирекция по горите и полицията. Гражданин подал сигнал към горските през почивните дни, че по време на ловен излет забелязал два благородни елена - мъжки и женски да се придвижват в посока към местността „Чирянец" в район на ловна дружинка „Каспичан". Това съобщават от пресцентъра на ИАГ.

След кратък период от време от същото място, където са се скрили животните се чули 5 последователни изстрела. Свидетелят забелязал, че от посочената местност излиза само мъжкият елен.

Инспекторите веднага предприемат действия за проверка на сигнала. След претърсване на описаното местонахождение, горските експерти откриват части от животно, кожа, глава, крайници и вътрешности. По първоначален оглед е установено, че те принадлежат на кошута. От мястото, където е паднало животното в западна посока се различавала ясна кървава диря. Служителите се натъкнали и на друга пътека, където откриват ловен нож с калъф. Веднага са информирани служители от Районно управление „Полиция" - Нови пазар.

На място пристига група разследващи полицаи, които правят оглед на мястото. Разпознаваемите части от трупа на животното са прибрани за експертиза и се разпитват свидетели. По случая се води дознание.