Ралица Тодорова: Оставката на правителството е правилно решение
Ралица Тодорова: Оставката на правителството е правилно решение / Дарик-Шумен, архив

„Нашият премиер Бойко Борисов с чест направи днес в пленарна зала своето изказване. Той беше прав, че ние сме на власт благодарение на нашите избиратели и ние всички сме категорични и сме на мнение, че с цената на кръв по улиците и на жертви няма да управляваме", това заяви пред Дарик депутатът от ГЕРБ Ралица Тодорова. Тя определи като правилно решението за оставка на правителството. „Това беше най-правилното решение, което можеше да се вземе в дадената ситуация и беше направено", коментира Тодорова.

Тя добави, че според нея протестите за високите сметки за ток и парно, в крайна сметка са се превърнали в протести срещу всички политически сили. „Аз не смятам, че тези протести бяха срещу правителството на ГЕРБ, те бяха срещу всички управляващи през тези повече от 20 години преход", заяви още Тодорова.

„Хората имат право да поискат и ние сме длъжни да направим това, което те поискаха", добави тя.

„Дали това е най-верния ход едва ли някой може 100% да каже”, коментира и другият депутат от ГЕРБ Ивайло Тошев. По думите му, това е бил един от вариантите, „Премиерът ясно каза, че народът е избрал да управлява, след като народът иска и няма доверие и не е в състояние да се проведат нормални преговори, каквито според мен трябваше да се проведат, подава оставка, а оттук нататък хората да кажат кой желаят да ги управлява”, каза още Тошев.