Пътни знаци и повдигнати пешеходни пътеки от дарители в Търговище
Пътни знаци и повдигнати пешеходни пътеки от дарители в Търговище / Пресцентър община Търговище

С пътни знаци и повдигнати пешеходни пътеки местни дарители подпомагат дейността на общинската администрация за засилване безопасността, опазване живота и здравето на жителите и гостите на града на рискови и опасни места в Търговище.

Благодарение на тази инициатива за първи път в града се поставя повдигната пешеходна пътека, която е на бул. „М. Андрей” до моста между читалище „Напредък” и църквата. Нейната цел е ограничаване скоростта на движение в този натоварен участък, свързващ централната част с кварталите на крада. Инициативен комитет от село Стража осигури асфалтовата смес за повдигнатата пътека, а с нейното изграждане се е зае общинско предприятие „Флора”. Дарение от тях е и поставената изкуствена напречна неравност в село Разбойна.

Същият Инициативен комитет дари на община Търговище общо 20 диодни пътни знаци А18 /Пешеходна пътека/. От тях 10 са захранвани от уличната ел. мрежа, а останалите се захранват със слънчеви батерии.

 

Благодарение на още едно дарение в Търговище бяха монтирани два пътни знака А19 „Внимание! Деца!” Дарението е на местен клон на банка и е във връзка с инициатива „Зелена светлина за децата на пътя”.