Протест срещу бездействието на държавата, спрямо безопасността на гражданите се проведе в Шумен
Протест срещу бездействието на държавата, спрямо безопасността на гражданите се проведе в Шумен / netinfo

Протест срещу бездействието на държавата, спрямо безопасността на гражданите се проведе днес в Шумен. Шествието, което премина през центъра на града бе организирано от близки и приятели на загиналия при нещастен случай на ски писта в Чепеларе млад шуменец.

Протестиращите- около 40 души, изразиха исканията си държавните институции да работят по активно и отговорна, за да осигурят и гарантират безопасността на гражданите.
Мотото е -„Нашето безразличие, плюс държавното бездействие убиват", умират млади хора, умря момиче във Велико Търново, малко след като стана това нещо с нашия син, просто искаме държавата да повиши своите критерии", заяви бащата на загиналия скиор Димо Кънчев.

Сестрата на момчета Веселина Кънчева заяви, че мотив за организирането на днешния протест е било това, че държавните институции не са ограничили достъпа до ски пистата в местността „Мечи чал", където загина скиора, удрайки се в необезопасена бетонна шахта.

„Ние първо трябва да ги сезираме ,а после като ги сезираме мълчание, не разбирам защо. Ако те бездействат, ние не сме безразлични и не бездействаме, защото нямаме друг избор", каза още тя.

В големите градове на страната се организира и подписка с подобния искания, в която са се включили около 2 000 души. Тя ще бъде внесена в Министерски съвет, Народното събрание, Европейската комисия и Международната федерация по ски.

През следващите седмици, подобни протести ще бъдат организирани в Пловдив и София.