Приеха статут за дейността на Съвета на директорите в предучилищното образование
Приеха статут за дейността на Съвета на директорите в предучилищното образование / netinfo

Приеха Статут за дейността на Консултативния съвет на директорите в системата на предучилищното образование в община Шумен. Предстои той да бъде утвърден от кмета Любомир Христов. На съвещанието, което се проведе днес в зала 203 на общината, беше гласуван и съставът на Съвета на директорите. Негов председател е заместник-кметът по култура, просвета и образование Найден Косев. За заместник-председатели бяха избрани Димитрина Минева, директор на 34-та ЦДГ и Марияна Маринова - директор на ЦДГ в село Илия Блъсков. В състава му влизат още четирима членове.

На съвещанието беше обсъден и режимът за работа през летния период. За по един месец през лятото ще бъдат затворени всички детски градини в общината за извършване на ремонтни дейности и профилактика, но във всеки район ще има по една работеща детска градина.

Общинската администрация запозна директорите с обявените конкурси на МОСВ „Обичам природата - и аз участвам", който се провежда в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда - 2016 г." и „Водата - извор на живот". На съвещанието беше обсъдена подготовката и организацията за провеждане на фестивала „Коломбина". През месец март предстои да се проведе 10- тото издание на детския театрален фестивал, в който участват по-голяма част от детските градини в общината. Димитър Вълканов, началник отдел „Образование, наука и младежки дейности", запозна присъстващите с предстоящото внедряване на електронната система „Щастливо детство". Директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен Венета Господинова представи пред директорите различните квалификационни програми за родители и педагози, които предлага комплексът през настоящата година.