През февруари 2010 г. започва рехабилитацията на центъра на Шумен
През февруари 2010 г. започва рехабилитацията на центъра на Шумен / Община Шумен

През февруари или най-късно през март догодина ще започнат активните дейности по реализацията на проекта за рехабилитация на централната градска част в Шумен, който е стартирал преди дни. Срокът за реализирането му е 24 месеца, като средствата в размер на около 5 600 000 лв. се осигуряват от Оперативна програма „Регионално развитие". Това съобщиха на пресконференция по-рано днес кметът на Шумен Красимир Костов и екипа, който е изготвили и ще ръководи проекта.

Дейностите предвиждат облагородяването на две зони от централната пешеходна улица и Градската градина. Работата е разделена на три лота: първия обхваща пл. „Оборище" и ул. „Христо Ботев", втория разстоянието от пл. „Кристал" до Руски паметник и третия Градската градина. Единствено пространството от хотел „Мадара" до пл. "Кристал" няма да бъде рехабилитирано.

Предвижда се ул. „Христо Ботев" да стане изцяло пешеходна зона, там право да паркират ще имат само живущите в района. Изцяло ще бъде подменена настилката по улицата, а също и от пл. „Кристал" до Руски паметник. Там ще има цветен паваж и зелен асфалт, обясни арх. Валери Колев. По думите му, ще бъдат премахнати високите тротоари и бордюрите и по този начин центърът ще е достъпен за хора с увреждания. Ще бъде изградена и модерна поливна система, каза още арх. Колев.

Предстои до края на годината да започнат процедурите по избор на изпълнител, стана ясн

През февруари 2010 г започва рехабилитацията на центъра на Шумен
netinfo
о още днес.