Преподаватели на Хасан и Ибрахим: Изказванията на баща им уронват престижа на училището
Преподаватели на Хасан и Ибрахим: Изказванията на баща им уронват престижа на училището / netinfo

Обвиненията на бащата на Хасан и Ибрахим - Денис Игнатов - са напълно неоснователни, имайки се предвид, че за финансиране участията на двамата близнаци училищното ръководство е отпускало най-много средства през изминалата година, в сравнение с останалите ученици. Държим и да е ясно още, че сестрите им близначки бяха преместени в друго училище след неколкократни прояви на агресивно поведение. Това казаха техни преподаватели и представители на училищното настоятелство на пресконференция по-рано днес, свикана по повод публикации в медиите от края на месец ноември и началото на месец декември във връзка с изказвания относно образователния процес в СОУ „Сава Доброплодни".

На събитието присъстваха директорът на училището Ивелина Иванова и музикалният педагог на Хасан и Ибрахим Маринела Маринова, както и класният ръководител на близначките Нермин и Мерлин Игнатови - Дарина Полихронова - и техен съученик, които разкриха подробности около ситуацията с двете момичета. По думите им след проява на физическа саморазправя с друго момиче от класа им, близначките са били предупредени, че ако не променят поведението си, ще бъдат изключени от училището. Полихронова обясни, че им е било предложено да бъдат преместени в друга паралелка или да преминат в друг план на обучение, но те отказали. При още един подобен случай след заявление от съучениците им Нермин и Мерлин са преместени в друго училище. „Не искаме да идваме със страх и нежелание на училище. Премахването им от класа ще допринесе за мир, спокойствие и по-високи резултати, понеже няма да го има тормоза, който близначките упражняват върху нас", се казва в заявлението на учениците от 10в клас на СОУ „Сава Доброплодни". В молба от 19 ноември тази година пък учениците молят за съдействието на педагогическия съветник Румяна Буковалова за недопускане на бившите им вече съученички Нермин и Мерлин Игнатови до двора и сградата на училището, защото според тях момичетата „представляват опасност за реда, подлагайки ги на непрекъснати заплахи".

„Изказаното от бащата Денис Игнатов е пълна лъжа", беше категорична преподавателката им по биология Елза Севева във връзка с твърдението му, че не са били справедливо оценени от нея. „Знаете ли, децата не са виновни, всичко започва от семейството", допълни тя, коментирайки, че честта и достойнството й са били силно засегнати.

Пресконференцията беше свикана по повод изявление на Денис Игнатов пред медиите, че и двете му двойки близнаци са били потискани в шуменското СОУ „Сава Доброплодни, не са били справедливо оценявани и не е отпускано никакво финансиране за участия на конкурси на талантливите пианисти. Нещо повече - те дори са били „гонени като диви зайци".

"Не съм водил война с училището и не искам да водя. Не желая да коментирам повече", каза в телефонен разговор пред Дарик Денис Игнатов.