Предлагат общината да покрие задълженията на Обреден дом
Предлагат общината да покрие задълженията на Обреден дом / netinfo
Общината да изплати 50 000 лв. на Общинско предприятие „Обреден дом” за погасяване на задълженията му, това е предложил кметът на Шумен Красимир Костов. Предложението бе прието днес от членовете на Постоянната комисия по икономическа политика към Шуменския общински съвет, с уговорката, че трябва да има строг контрол по разходването на тези средства.

Парите ще бъдат изплатени за да може общинското предприятие да получи дълготрайните активи на бившето общинско дружество „Обреден дом” без старите му задължения.

На заседанието на комисията бе представен отчет на ликвидатора на дружеството, според който неговите задължения са 55 287 лв. Близо 28 000 лв. от тях са остатък от банков кредит, а 21 000 лв. са задълженията към НАП, както и за заплати.

Постоянната комисия по икономическа политика прие и докладната записка, в която се предлага чрез конкурс да бъде продаден паркинга до „Астра център”. Фирмата, която има намерение да строи МОЛ на мястото на центъра, иска да закупи паркинга, като в същото време се ангажира да направи паркинг зад зала „Младост”. След като този паркинг бъде готов, фирмата ще го предостави безвъзмездно на общината.