Правна комисия одобри развалянето на концесионния договoр за Летния театър
Правна комисия одобри развалянето на концесионния договoр за Летния театър / Dariknews

Членовете на Правна комисия към ОбС одобриха предложението за разваляне на концесионния договор за Летния театър в Шумен. Съветниците приеха, предложеното в докладната извършване на технико-икономическа експертиза за направените в обекта инвестиции, с оглед установяване на евентуално дължимите неустойки от страна на концесионера. В допълнение бе прието да се направят и отделни стойностни сметки на завършените обекти от концесионера.

Съветниците одобриха и промяната в Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с администрацията. В нея се казва, че в работата на комисиите към местния парламент задължително трябва да участват ресорните зам.-кметове или упълномощени от тях компетентни лица.

По време на заседанието си комисията прие допълнението и изменението на наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, както и приемането на доклада за изпълнението на концесионния договор между община Шумен и фирма БКС.

На заседанието на комисията стана ясно, че от ноември стартира поредният етап от изграждането на газоразпределителната мрежа на Шумен. Предвижда се газопроводът, с дължина 3,5 км., да обхване 125 битови и 28 обществени абонати.