Потвърдиха мярката на обвинен в изнасилване и отвличане
Потвърдиха мярката на обвинен в изнасилване и отвличане / netinfo
Тодор Георгиев от Нови пазар, обвинен в отвличане и изнасилване на непълнолетно момиче, ще остане под домашен арест, след като днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Шуменския окръжен съд от 30 април, тази година.

През лятото на миналата година 17 - годишната Даниела Станева скочи от 2-я етаж на жилищен блок в Нови пазар, където е била изнасилвана и държана против воля й. По това дознание освен Тодор, като обвиняем е привлечен още и Васви Васви. От самото начало на досъдебното производство Георгиев е под домашен арест. Очаква се следствените действия да приключат в края на месец май тази година

Въззивната инстанция потвърди законосъобразността на изводите на първоинстанционния съд, според които доказателствата, събрани в хода на разследването по категоричен начин уличават 25 - годишния мъж в тежките престъпления, за които е привлечен като обвиняем. В хода на разследването спрямо Тодор има повдигнато и ново обвинение, затова, че противозаконно лишил от свобода непълнолетното момиче.

Освен обоснованото предположение, че Тодор е автор на тежките престъпления, за които се разследва, днес за поред път въззивният съд констатира, че престъпните деяния са извършени с изключителна дързост и цинизъм. Нещо повече. Спрямо пострадалото момиче е оказван безпрецедентен натиск да измени първоначалните си показания.. Въпреки, че това не е извършено от Тодор или от негови близки, съдът смята, че ако е на свобода мъжът може да се опита да окаже въздействие върху пострадалата. Липсата на нови обстоятелства, които да мотивират съда да измени „домашния арест” с по-лека мярка за неотклонение също са в основата на определението на Варненския апелативен съд, с което Тодор Георгиев ще продължи да бъде изолиран в дома си.

Определението на въззивната инстанция е окончателно .