Поставиха плоча на дарителите на паметника на Васил Левски в Шумен
Поставиха плоча на дарителите на паметника на Васил Левски в Шумен / netinfo

Плоча на дарителите беше поставена днес на паметника на Апостола на Свободата Васил Левски в Шумен. Минути след това основните дарители бяха удостоени с плакети и значки. Първият плакет беше връчен на Община Шумен. Отличието беше прието от Живка Тонева. Тя благодари и изрази радостта си, че Шумен вече е сред достойните български градове, които имат паметник на Левски. "Нашите деца и внуци вече могат по всяко време да отдадат почит на Апостола. Неговият замислен поглед сега ежедневно ще ни напомня колко въпроси имаме да решаваме и колко отговорни трябва да бъдем", каза Тонева.

Поставиха плоча на дарителите на паметника на Васил Левски в Шумен
netinfo

Плакет, естествено, получи и строителят на паметника Веселин Ружеков. Удостоен беше и арх. Огнян Гърбев, който се погрижи за проекта. Двигателят на инициативата полк. Мишо Йоданов, нотариус Ася Асенова и Калин Кръстев, който прие отличието от името на ДАНС-Шумен, също си тръгнаха с плакети. Специални благодарности бяха изказани и на общинските съветници, дали ход на инициативата, както и на многобройните шуменски фирми, направили дарения за паметника.

Поставиха плоча на дарителите на паметника на Васил Левски в Шумен
netinfo

Монументът беше изграден именно със средства от дарителска акция, а самият паметник беше открит в навечерието на 178-годишнината от рождението на Левски и 137-годишнината от Освобождението на Шумен. Той беше чакан дълго от шуменци и стана факт в резултат на техните общи усилия.