Полицията проверява за пътната маркировка в Шумен, иска еднопосочно движение по улиците „Добруджа и „Преслав
Полицията проверява за пътната маркировка в Шумен, иска еднопосочно движение по улиците „Добруджа и „Преслав / netinfo

Във връзка с тревожно зачестилите пътни инциденти директорът на полицията в Шумен ст. комисар Ялчън Расим е разпоредил на инспекторите от сектор "Пътна полиция" да направят обход в града и да извършват проверка на маркировката на пешеходните пътеки, да проверят осветеността на пътните участъци и да опишат има ли и къде липсващи пътни знаци, след което да изготвят и да изпратят до кмета на общината сигнално писмо.

Ялчън Расим е провел работна среща с представители на Асоциацията на застраховани и пострадалите при катастрофи, които са изразили готовност да предоставят безплатна боя и шаблони за надпис "Погледни наляво" и "Погледни надясно", с които да се надпишат пешеходните пътеки в града. Целта е да се завиши вниманието на пешеходците, които пресичат пътните платна. Последното изпратено сигнално писмо е на 17 ноември с настояване за подновяване на маркировката на пешеходните пътеки, ограничаване на скорост на определени участъци и предложение за създаване на нова организация / еднопосочно движение по улиците "Добруджа" и "Преслав" в града.

На 19 ноември е изпратено писмо за неосветена пешеходна пътека на кръстовището на бул."Мадара" с ул."Преслав". Писмо е изпратено и за липсващ пътен знак "Пешеходна пътека" на ул."Васил Априлов" в града. След писмо, изпратено на 11 ноември до общината за проблем с оградните пана на ул."Алеко Константинов" в града и преминаващите през тях пешеходци, които създават предпоставки за произшествия, оградата е укрепена.

Директорът на областната дирекция ще поиска среща с кмета на града Любомир Христов, за да бъдат обсъдени и предприети спешни мерки за осигуряване на пътната безопасност на всички участници в движението.