Подписаха договор за сътрудничество между област Шумен и Алтайския край
Подписаха договор за сътрудничество между област Шумен и Алтайския край / netinfo
Договор за сътрудничество между Шуменска област и Алтайския край бе подписан на 13 септември, по време на посещението на шуменския областен управител Тодор Тодоров в Новосибирск. Поводът на посещението му бе участие в българо-руски икономически форум „България – Сибир – нови възможности за развитие”. Договорът е подписан за срок от 3 години.

Той е основа за развитие и взаимодействие в сферата на икономиката, търговията, науката, здравеопазването, културата, изкуството и туризма. Освен това, област Шумен и Алтайския край могат да си съдействат и при обмен на стоки и услуги, произведени и намиращи се на територията на всяка от страните, както и за създаване на съвместно учредени предприятия. В договора е записано още, че страните могат да разработват и осъществяват съвместни проекти, от взаимен интерес.

По повод предстоящия Карнавал на плодородието, който ще се проведе от 3 до 5 октомври, областният управител Тодоров е изпратил покана за посещение до Александър Карлин, губернатор на Алтайския край. Целта е по време на визитата на губернатора да се конкретизират сферите на взаимосътрудничество, както и да се затвърдят създалите се връзки.