Обучават млади шуменци как да стартират собствен бизнес
Обучават млади шуменци как да стартират собствен бизнес / netinfo

Конференция „Как да правим бизнес - предприемачество и Start up?" се провежда в Шумен. Организатори на проявата са Областен информационен център, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и шуменската предприемаческа академия „Crew 21".

Форумът бе открит с приветствие на областния управител на Шумен Донка Иванова, която поздрави участващите в конференцията. „Много съм обнадеждена, че виждам толкова млади хора, които са обнадеждени от идеята за развитието на бизнеса и икономическата среда в нашата област", заяви Иванова. По думите й, информацията и това как да откриеш най-преките пътища до финансиране на дадена идея са едни от най-важните неща за младите предприемачи. Иванова каза още, че по програма „Развитие на човешките ресурси" през следващата година ще бъдат отпуснати 107 млн. лв., насочени към младите хора до 29-годишна възраст, за подобряване на бизнесклимата.

Обучават млади шуменци как да стартират собствен бизнес
netinfo

Николай Петканов - регионален представител за Варна на ИАНМСП обясни, че възможностите пред младите хора в България за старт на собствени бизнес не са малко. „Няма никакви пречки, просто трябва да има желание, а у нас е много по-лесно за разлика от развитите пазари. Капитал има, но просто трябва да знаеш как да стигнеш до него", обясни той. По думите му, една от основните цели на конференцията е да накара младите хора да бъдат по-активни в реализацията на собствените си бизнес идеи.

Конференцията продължи с дискусия и лекции, като сред лекторите са Иван Ламбов, Галина Минчева, Петър Бодуров.