Община Шумен кандидатства с проект  “Обичам го това училище”
Община Шумен кандидатства с проект “Обичам го това училище” / netinfo
Община Шумен кандидатства с проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Наименованието на проекта е „Обичам го това училище” и е на обща стойност 48 790 лв.

Дейностите, заложени в проекта предвиждат организиране на футболно първенство за ученици до 8 –ми клас и реализирането на курс по съвременно танцово изкуство, в който желаещите ще изучават салса.

При разработката на проекта експерти от Дирекция “Европейска интеграция и международно сътрудничество” са анализирани и приложени добри практики от скандинавските страни като Финландия, Швеция и Норвегия. По скандинавски модел в проекта „Обичам го това училище” е заложено насърчаване на училищни вокално-инструментални групи, като за целта се предвижда въвеждането на модули за обучение по китара, ударни инструменти, естрадно пеене и солфеж. Заедно с това е поставен акцент и върху един традиционно силен спорт като ориентирането.

Официални партньори на Община Шумен са: II ОУ „Д-р Петър Берон”, III ОУ „Димитър Благоев”, VI ОУ „Еньо Марковски”, спортен клуб по ориентиране „Мадарски конник”, както и фолклорен танцов ансамбъл „Гайтани”.

Общият брой на учениците, които ще вземат участие при реализирането на проекта е 390, като всяка една от предвидените дейности ще се осъществи в рамките на две календарни години.Основната цел на проекта е да се създаде чувството на привързаност на учениците към собственото им училище.