Обявиха резултатите от матурите за 7 клас
Обявиха резултатите от матурите за 7 клас / netinfo

Обявени са резултатите от националното външно оценяване и приемните изпити по български език и литература и по математика за учениците от VІІ клас. Оценките могат да бъдат проверени на информационните табла във фоайето на РИО - Шумен на ул. „Цар Калоян" № 1 и във ІІ ОУ „Д-р Петър Берон" - гр. Шумен на ул. „Съединение" № 49. Всеки ученик може да провери своя резултат (по входящ номер и ЕГН) и на електронните страници на МОН и на РИО - Шумен - съответно на адреси www.mon.bg и www.rio-shumen.net .

На 6 и на 9 юни учениците, желаещи да се запознаят с изпитните си работи по български език и литература и по математика, могат да го направят от 10:00 до 16:00 часа в сградата на РИО - Шумен на ул. „Цар Калоян" № 1. Ученикът трябва да бъде придружен от родител или настойник. Разглеждането на изпитната работа става в присъствието на член на комисията за проверка и оценяване. Не се разрешава изнасяне или копиране на изпитна работа.

На 9 юни ще бъдат обявени резултатите от другите два приемни изпита, които се провеждат в Шуменска област - по изобразително изкуство и по музика.

Издаването на служебни бележки с резултатите от изпитите ще се извърши в училищата, обучаващи ученици в VІІ клас от 10 юни. Служебна бележка с оценките от изпитите се издава на всеки ученик.

Учениците, които желаят да кандидатстват за прием в VІІІ клас - в профилирана или професионална паралелка с интензивно изучаване на чужд език - трябва да поискат от училището, в което се обучават, да им бъде издадено удостоверение за завършен VІІ клас.

Подаването на документи за участие в І етап на класиране ще се осъществи от 17 до 20 юни във ІІ ОУ „Д-р Петър Берон" в Шумен.