Областно пътно управление-Шумен е готово за зимата
Областно пътно управление-Шумен е готово за зимата / netinfo
Около 1 200 000 лв. са предвидени за поддържане на републиканската пътна мрежа в Шуменско през наближаващия зимен сезон, това каза в интервю за Дарик директорът на Областно пътно управление-Шумен инж. Димитър Ковачев. Той уточни, че до 1 ноември трябва да бъде подготвена техниката на фирмите, които ще извършват зимната поддръжка на пътищата. Най-късно до 15 ноември ще тези фирми ще бъдат снабдени с инертни материали. Димитър Ковачев каза, че, ако зимата е тежка, ще бъдат отпуснати допълнителни средства за поддържане на пътищата.

Инж. Ковачев съобщи още, че продължава ремонта на отсечките, включени в Лот 7 на Програма „Транзитни пътища”, която се финансира от Европейската инвестиционнна банка. Става дума за шуменския участък на пътя Русе-Варна и пътя от Белокопитово до границата с област Търговище. Стойността на тези ремонти е 7 100 000 евро. Очаква се те да приключат до края на годината.

Вече са ремонтирани пътищата Нови пазар-Тръница, Пристое-Шумен и Силистра-Шумен-Ямбол. Ремонтите са стрували близо 1 100 000 лева. Продължават и текущите ремонти на пътищата в Шуменско. Предстои рехабилитация на отсечките Косово-Марково-Кюлевча-Мадара и Плиска-Златна нива. За тази рехабилитация са отделени общо 5 000 000 лева. Очаква се рехабилитацията да приключи до 15 ноември.