Няма да има Синя зона в Шумен за сега
Няма да има Синя зона в Шумен за сега / netinfo
С 34 гласа „за” общинските съветници приеха промяната на Наредбата за организация на автомобилното и пешеходно движение в Шумен. По време на дебатите в сесийна зала бе направено изменение в чл. 14 от наредбата, според който скоба ще се поставя не на предното ляво или дясно колело, а на едно от всички колела на автомобила, чийто собственик не е заплатил определената такса за паркиране.

Общинския съветник Пламен Петков, който внесе предложение за обособяване на ул. „Адам Мицкевич”, като „Синя зона” оттегли докладната записка, след като кметът на общината Красимир Костов каза, че обособяването на такава зона според него е преждевременно. Г-н Костов се аргументира с това, че предстои до есента общината да изготви програма за увеличение на паркоместата. Идеята в тази програма е в зоната на ул. ”Адам Мицкевич” да бъдат създадени нови 15 паркоместа.

На заседанието по-рано днес кмета Красимир Костов оттегли докладната  записка за приемане на Наредба за реда и условията при отглеждане на животни в населените места от община Шумен. Мотивът за това беше, че по нея има още да се работи и е добре тя да бъде приета през есента.

Програма за управление на околната среда в община Шумен за периода 2008-2013 г., приеха още съветниците днес.

В момента в залата текат дебати във връзка с отчета на общинския бюджет за първите шест месеца на годината.