театър Шумен
театър Шумен / netinfo
Започва подготовката за традиционния театрален фестивал, чийто домакин е шуменският театър от 11 до 16 май.  Той вече ще носи името „Нова българска драма“, според решение, взето от Общото събрание на Сдружение „Нова българска драма“, съобщиха от пресцентъра на ДКТ „Васил Друмев“.

Новото през тази година е и по-широкият диапазон в направление „Преглед на спектакли“., като в него вече ще могат да участват куклени постановки за възрастни.

Учредена е нова награда на театралния фестивал – на публиката. Според новият статут на фестивала, ще се включат и куклени постановки за възрастни, чуждите спектакли ще се награждават с плакет и диплом за участие.

Заявките за участие във фестивала „Нова българска драма“ се приемат до 1 февруари на адреса на Сдружение “Нова българска драма” в Шумен по поща или на е-mail: buldrama@abv.bg.

До 1 март селекционерите ще гледат спектаклите на кандидатстващите театри и ще определят афиша на фестивала.  Могат да бъдат поканени за участие и незаявени спектакли. 

В направлението за авторски прочит на непубликувани и непоставяни български пиеси заявки ще се приемат до 1 март.

За селекционери са определени младите театроведи Илко Ганев за направление „Преглед на спектакли“ и Катерина Георгиева за направление „Авторски прочит“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.