Не забравяйте здравните книжки-съветват от РЗОК-Търговище
Не забравяйте здравните книжки-съветват от РЗОК-Търговище / netinfo
Когато приготвяте пътните чанти за ваканцията на море или планина не забравяйте и здравноосигурителните книжки на всички от семейството, с които ще пътуватe, съветват от здравната каса в Търговище. Книжките са гаранция, че ще получите медицинска помощ, в случай че се наложи, във всяка точка на страната.

Когато ваканцията е в рамките на един месец, всеки семеен лекар, сключил договор със здравната каса в региона, в който пребивавате може да ви приеме и прегледа. Разрешените посещения при един и същ общопрактикуващ лекар в рамките на месеца са максимум 2бр. За целта е нужно при посещението да носите здравноосигурителната си книжка. С нея е гарантиран и приемът при всеки стоматолог, който има договор със здравната каса.

В случай, че възникне сериозен здравословен проблем докато сте на почивка, е необходимо да потърсите за съдействие лекар от най- близкото лечебно заведение, за да ви консултира и при нужда да ви изпрати за консултация със специалист или да постъпите в болнично заведение.

РЗОК- Търговище напомня още, че ако пребивавате извън града от един до пет месеца, задължително правите, т.нар. временен избор на общопрактикуващ лекар. След изтичане на този срок постоянния ви избор на личен лекар автоматично се възстановява.