На 25 юли откриват завършената отсечка от автомагистрала „Хемус
На 25 юли откриват завършената отсечка от автомагистрала „Хемус / netinfo

Отсечката от автомагистрала „Хемус" от Шумен до връзката с пътя Шумен-Силистра е готова и се очаква да бъде открита на 25 юли. На официалната церемония, насрочена за 12.00 ч., са поканени министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура".

„Датата 25 юли е работна и очакваме официално потвърждение от Агенция „Пътна инфраструктура", но участъкът е готов да бъде пуснат в експлоатация", заяви инж. Димо Димов, изпълнителен директор на фирмата изпълнител на обекта „Автомагистрали-Черно море" АД, който днес запозна областния управител Венцислав Венков с извършената строителна дейност.

Работим от септември 2011 г., като в най-натоварените дни по трасето работеха по 200 души, каза ръководителят на обекта Асен Тодоров. В момента се извършват довършителни работи по отсечката с дължина 7,8 км. В обекта са вложени 45 млн. лв., като финансирането е от държавния бюджет.

На 25 юли откриват завършената отсечка от автомагистрала Хемус"
netinfo

Фирма „Автомагистрали-Черно море" АД е в готовност да започне работа по отсечката от автомагистрала „Хемус" от пътя Шумен-Силистра до село Белокопитово, стана ясно още на днешната среща. Завършени са всички отчуждителни процедури и се изчаква даването на строително разрешение, за да стартира строителството по трасето с дължина 4,8 км. Срокът за завършването на този участък от автомагистралата е 18 месеца, но строителите обещават по-бързо завършване на обекта.