Мъж бе убит в Търговищко, задържаха съдружника му
Мъж бе убит в Търговищко, задържаха съдружника му / Диляна Стойчева
Мъж бе убит в Търговищко, задържаха съдружника му
24204
Мъж бе убит в Търговищко, задържаха съдружника му
  • Мъж бе убит в Търговищко, задържаха съдружника му

Трупът 37-годишният Захари Йорданов от Попово е бил открит в землището на поповското село Зараево, съобщиха от полицията в Търговище. По тялото на мъжа е имало огнестрелни рани. За убийството му е задържан неговия съдружник 37-годишният Алиш М., който е направил самопризнания. Захари и Алиш са отглеждали заедно крави, обясниха от полицията.

Захари Йорданов е бил в неизвестност от 5 декември, когато сигнал за изчезналия мъж подала сестра му, съобщи директора на ОД на МВР - Търговище гл.инспектор Станимир Парашкевов. Последно Йорданов е бил видян в Попово, обяснил, че отива в Зараево, където заедно с Алиш отглеждали крави. Всеки от тях е имал по 12 животни. Вечерта бащата на Захари намерил автомобила на убития с оставени на таблото ключове, а мобилният му телефон бил изключен.

При разследването е установено, че двама мъже от Писарево са закупили 12 крави от Алиш, за които е доказано, че са собственост на Захари, но той не е присъствал на сделката. Според гл. инспектор Станимир Парашкевов, кравите са продадени на цена 6 710 лв. При проведените разпити Алиш разказал 5 различни версии, но накрая признал, че е убил Захари Йорданов след възникнал скандал. Обяснил, че го е застрелял с пушка и е изхвърлил тялото в изоставен каптаж, дълбок над 4 м. Полицаите открили трупът на Захари Йорданов на посоченото от Алиш място. По тялото е имало две прострелни рани в областта на таза и на сърцето. Открита е и пушката, с която е извършено престъплението. Алиш е посочил, че оръжието се намира в дома на родителите му. Пушката е незаконно притежавана.

В момента се извършва аутопсия на трупа на Захари Йорданов, информира окръжният прокурор Драгомир Сяров. Срещу Алиш ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежавано оръжие и отнемане на чужда собственост. Предстои да се доизясни дали другото обвинение ще е за убийство, извършено с користна цел или за предумишлено убийство, обясни прокурор Сяров. В момента Алиш е задържан за 72 часа.

В прикачения файл чуйте Станимир Парашкевов и Драгомир Сяров: