Масово напускат специалистите в МБАЛ - Нови пазар
Масово напускат специалистите в МБАЛ - Нови пазар / netinfo
Много сериозни са кадровите проблеми в МБАЛ „Д-р Д. Беров”, за това е алармирал, в докладна записка, управителят на лечебното заведение д-р Димитър Чакъров по време на сесия в Нови пазар. От днес болницата е без анестезиолог, очаква се през месец септември да напусне и единствения рентгенолог, е съобщил д-р Чакъров. Той е поискал съдействие от местния парламент за решаване на проблема с липсата на специалисти. Общинският съвет отложи разглеждането на тази докладна записка, защото тя е била внесена час преди края на сесията и съветниците не са имали време да се запознаят с нея.

На заседанието е била приета и докладна записка за съвместно изграждане на ветро-соларен парк в местността „Станата”. Общинският съвет е възложил на кмета да проучи възможността за участие на общината, чрез публично-частно партньорство, за разработване на проект, целящ да се осигури финансиране за изграждането на парка.

Общинският съвет е дал съгласието си Дирекция „Социално подпомагане” да получи 10 квадратни метра от партерния етаж в сградата на общината. Това ще даде възможност за разкриване на нови работни места за инвалиди, които ще обслужват граждани и ще консултират хора с увреждания.

50 лв. месечно да заплащат гражданите, паркиращи автомобилите си на пл. „Раковски” в Нови пазар, реши още общинския съвет. С приемането на тази докладна записка са били създадени 25 паркоместа на площада.

Бе приета и промяна в Наредба №1, според която се забранява на деца до 7 години да карат велосипеди без придружител по пешеходната зона в града. Забраната е във връзка с инцидент, при който мъж е пострадал сериозно, след като е бил блъснат от дете на колело.