Майката на Дарин Тодоров потърси подкрепа за възстановяването му в среща с кмета на Шумен
Майката на Дарин Тодоров потърси подкрепа за възстановяването му в среща с кмета на Шумен / Дарик-Шумен

Средства за възстановителни процедури поиска майката на 27-годишния футболист Дарин Тодоров от кмета на Шумен. По време на днешния си приемен ден градоначалникът Любомир Христов се срещна с Даниела Тодорова, която разказа за необходимостта от подкрепа за продължаващите вече 4 години рехабилитационни процедури на Дарко.

Младият шуменец, който пострада при тежка автомобилна катастрофа през януари 2010 г., се подлага на възтсановителни процедури в клиника в турската столица Анкара, които са без алтернатива у нас. Последният курс, проведен през октомври миналата година е струвал 9 800 щатски долара, а сега предстои ново пътуване до Анкара в края на месец март. Семейството на Дарко обаче не разполага с необходимите средства, нужни за процедурите, които оказват изключително добър ефект върху младия мъж.

Даниела Тодорова изказа благодарност към всички, които до сега са помагали на Дарко, но призова за още подкрепа, тъй като е необходимо възстановяването на юношата на футболните клубове „Шумен" и „Левски" да продължи.

Кметът Любомир Христов обеща подкрепа и проучване на възможностите, които администрацията има, за да помогне на Дарко. Веднъж вече през 2010 г. местния парламент гласува еднократна помощ в размер на 2000 лв.

Можете да помогнете на Дарин Тодоров с дарение на някоя от посочените банкови сметки в "Уникредит Булбанк":
IBAN в лева - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGS