„Лудогорец”: „Ще играем за победа срещу „Левски” заради публиката, а не заради премиите
„Лудогорец”: „Ще играем за победа срещу „Левски” заради публиката, а не заради премиите / Радка Минчева, архив

Не отговаря на истината информацията, разпространена от bTV, че в „Лудогорец" ще бъдат раздадени по 10 хиляди лева премии при евентуална победа над „Левски" - обявиха в спецrално опрfвержение от пресслужбата на клуба. Факт е, че в отбора на Лудогорието има финансови стимули за победа, но те са изплащат по строги правила - категорични са от тима. В отбора на „Лудогорец" всички заплати и премии се изплащат навреме, но това се дължи не само на повишения интерес от спонсори, но и на финансовата дисциплина, която е наложена в клуба. „Лудогорец" е дългосрочен проект и ръководството няма да се поддаде на еуфорията, раздавайки премии, които са нереални за българските условия.

Уверяваме всички любители на футбола в България, че новините за „космически" премии са част от жълтите информации, които се разпространяват около „Лудогорец" - се заявява още в опровержението.

В неделя „Лудогорец" излиза за победа срещу „Левски", но най-големият стимул за играчите е публиката, която ще препълни реконструирания стадион „Лудогорец Арена", а не финансовите бонуси.

Не е уместно при цялата еуфория, която цари около отбора на Лудогорието да се изтъква на преден план темата за премиите - завършва опровержението.