Лидерът на БСП с добра оценка за управлението на Шумен, Красимир Костов: Имаме сили за трети мандат
Лидерът на БСП с добра оценка за управлението на Шумен, Красимир Костов: Имаме сили за трети мандат / Дарик-Шумен

Лидерът на БСП Михаил Миков даде добра оценка на управленския екип на кмета на Шумен Красимир Костов. По време на днешната си визита в Шумен, на която се срещна с регионални лидери на партията от Североизточна България Миков заяви, че предстои провеждане на конференции, по време на които окончателно ще се реши формулата, листите и кандидатите за участието на БСП на местните избори тази есен.

От своя страна Красимир Костов заяви, че според него той и екипът му завършват успешен втори мандат. „Имаме сили да направим и трети с още по-голямо темпо за развитието на града и общината", каза още в краткия си коментар Костов.

Областният председател на социалситите в Шумен Тодор Тодоров заяви, че започва провеждането на събрания за номиниране на кандидати за кметове и общински съветници, след което предстои обалстна конференция, която ще се проведе на 11 юли.

Миков заяви, че по време на срещата си в Шумен ще провери каква е готовността за изборите на местните структури. Той подчерта, че впечатление през последните дни прави упражняването на политически натиск от странана ГЕРБ за оттегляне за издигане на кандидатури на хора, които до сега са били от други партии. Той заяви, че е предлагано и на действащи кемтове на населени места, които са избирани от листата на БСП. „Това за пореден път показва, защо хората нямат доверие в изборите. Най-важното да има доверието на гражданите и да ги представителство на гражданите за определена политика", каза още Михаил Миков.

След вчерашния си коментар по въпроса с твърденията, че му е предлаган подкуп, лидерът на БСП нито потвърди нито отрече, че това е така. Миков заяви, че този въпрос няма публично значение. „Това се изпозлва, за да се атакува за пореден път Българската социалистическа партия", подчерта още Миков.