Кърпят аварийно 16 улици в Шумен
Кърпят аварийно 16 улици в Шумен / netinfo

16 улици в Шумен ще бъдат аварийно изкърпени преди стартирането на лятната поддръжка на уличната мрежа. Това заяви по време на пресконференция днес зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков. Работата ще започне при подобряване на метеорологичните условия. Решението за аварийното изкърпване е взето, след като комисия е обходила улиците в Шумен, които имат нарушени настилки, стана ясно днес.

 

16-те улици няма да бъдат напълно преасфалтирани, изкърпени ще бъдат само отсечки от тях, където има опасни дупки, заяви инж. Йонков. Сумата, която ще бъде изразходвана за това е под 10 000 лв.

 

Ремонтирането на тези участъци ще нормализира движението в Шумен , без хората да се притесняват, че ще попаднат в дупка, която да повреди автомобилите им или да нанесе телесна повреда, допълни инж. Йонков.

 

Управителят на фирма „БАРС” Данко Добрев уточни, че дупките в някои от 16-те улици са дълбоки около 20-30 см. Участъците ще бъдат запълнени с минерал – бетон, това е настилка, която е нетрайна във времето, каза още той.

 

Според инж. Иван Йонков в момента общината се опитва с много малко средства да направи улиците проходими, тъй като предстои те да бъдат разкопавани по проекта ИСПА.

 

Ето и кои са улиците, които ще бъдат изкърпени аварийно:

 

Ул. „Станционна” между бул. „Симеон Велики” и бул „Плиска”; бул. Мадара - кръстовището с бул. „Ришки проход”; ул. „Ген Драгомиров”; ул. „Ген . Гурко”; ул. „Ген. Скобелев”; ул. „Искър”, ул. „Дунав”; ул. „Главна”; „Софийско шосе” по посока на Пети километър – източното платно и кръстовището с ул. „Марица”; ул. „Строител”; ул. „Съединение” – в района на СОУ „Панайот Волов”; ул. „Тича”;  „Индустриална”; „Деде агач” - в района на ЗИЕНО и ул. „Братя Стоянови” южно от Младежки дом.