Куюмджиев: ГЕРБ се готви да вземе служебна победа на предстоящите избори
Куюмджиев: ГЕРБ се готви да вземе служебна победа на предстоящите избори / Борислав Курдов
Куюмджиев: ГЕРБ се готви да вземе служебна победа на предстоящите избори
77854
Куюмджиев: ГЕРБ се готви да вземе служебна победа на предстоящите избори
  • Куюмджиев: ГЕРБ се готви да вземе служебна победа на предстоящите избори

„Далече преди местните избори ГЕРБ се готвят да вземат служебна победа, която да постигнат с всички възможни средства". Това заяви днес на пресконференция областният председател на БСП в Търговище Явор Куюмджиев. До този извод е стигнал Областния съвет на партията след проведеното първо свое заседание за годината.
„За нас е изключително драматична ситуацията в момента - става дума за гербаджийската метла. В момента тече чистка във всички областни структури", каза Куюмджиев. И даде примери с уволнените директори на Регионалната здравна инспекция д-р Йорданка Маринова, на ВиК Теодор Гяуров и на Агенцията по безопасност на храните Стойне Миланов
Според Куюмджиев, притеснителни са още две тенденции. Първата е тотална чистка и подмяна на кадри във „ВиК" - Търговище. „Тук не става дума само за наши хора, а за професионалисти, доказали се през годините. С предизвестие за уволнение е дългогодишният зам.-директор на дружеството Георги Пашов, а вече освободени са началниците на район Търговище и район Омуртаг. За нас това говори за подготовка за брутално присвояване на средства от ВиК с цел пазаруване на изборите, които предстоят", каза БСП-лидерът в Търговище.
Куюмджиев заяви още, че в момента се извършва подмяна на всички директори на регионалните офиси на Информационно обслужване, като се назначавали хора, които нямали никаква представа от тази дейност. „Единствения критерий по които те се назначават е да са лоялни на ГЕРБ. Не е далече от мисълта да се досетим, че Информационно обслужване брои бюлетините и защо се прави тази подмяна. Смятаме, че ГЕРБ се готви за служебна победа на предстоящите избори и то с всички възможни средства", каза Куюмджиев.