Кметът провери как протичат ремонтите на улиците в Шумен
Кметът провери как протичат ремонтите на улиците в Шумен / Невена Николова
„Заедно с медиите и общинските съветници ще правим оглед на завършените ремонти, за да може парите на данъкоплатците да отидат за качествен ремонт на уличната мрежа”. Това заяви по-рано днес кметът на Шумен Красимир Костов, който заедно със зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков и Веселина Великова, старши експерт „Поддръжка на пътища” направи оглед на протичащия в момента ремонт по ул.” Раковска”, ул.” Кирил и Методий” и бул.”Симеон Велики” в Шумен. Г-н Костов допълни, че общината разчита на добра организация, както и на коректно изпълнение на седмичната програма за ремонт на улиците, която общината одобрява и предоставя на фирмата –изпълнител „Барс –АД”. Договорът с фирмата е бил подписан вчера, подчерта зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков.

Около 64 улици са предвидени за ръчен кърпеж в града, а около 10 улици ще бъдат машинно преасфалтирани, заяви Веселина Великова. По думите й сума за лятна поддръжка на уличната мрежа в град Шумен е около 840 000 лв., парите ще бъдат изразходени както за изкърпване на улици, така и за ремонт на тротоари и поставяне на маркировка. За кварталите на града са предвидени още 260 000 лв., като 200 000 лв. ще бъдат изразходени за ремонт на улици и тротоарни настилки в кв.”Дивдядово" , за кв."Мътница" са предвидени 20 000 лв., а за кв."Макак" – 40 000 лв.

Тази година 300000 лв. са предвидени и за ремонт на уличната мрежа в селата от община Шумен. За всяко от населените места са предвидени суми между 10 000 и 20 000 лв.

Общата сума, която е заделена по параграф „Поддръжка на пътища” в община Шумен, е 1 800 000 лв.