Кметът Красимир Костов участва в годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа
Кметът Красимир Костов участва в годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа / netinfo

Кметът на Община Шумен Красимир Костов участва в годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, която се провежда днес и утре в Пловдив. Форумът предвижда последното за мандата Общо събрание на НСОРБ, както и Общо събрание на Мрежата от асоциации на местни власти от Югоизточна Европа (НАЛАС).

Общото събрание на кметското сдружение ще обобщи изводите и поуките от изминалите 4 години, ще обсъди концепция за подготовка на нов Закон за местните данъци и такси и ще приеме традиционното Послание към кметовете и общинските съветници от мандат 2015-2019 г.

В рамките на Общото събрание на НАЛАС ще се проведе и конференция за превенция на бедствията в Югоизточна Европа. Ще бъдат организирани изложение на успешни общински проекти и бизнес-изложение, презентации на Управляващите органи на Оперативните програми, на фонд „Флаг", фондове за градско развитие, местни власти и бизнес структури от Югоизточна Европа.

Събитието се организира от НСОРБ, НАЛАС, Община Пловдив и „НСОРБ - Актив" ЕООД.

В двата престижни форума се очаква да участват президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов, министри, европейски комисари, ръководители на Съвета на местните и регионални власти и Конгреса на местните и регионални власти в Европа, както и на кметове и други представители на местни власти от над 20 страни.