Кампания SOS - Спаси образованието Сега и в Шумен
Кампания SOS - Спаси образованието Сега и в Шумен / netinfo

На 26 февруари в Шумен ще се осъществи поредният етап от Националната кампания  „SOS - Спаси Образованието Сега!", която се реализира от МЛАДЕЖИ ГЕРБ и Министерството на образованието, младежта и
науката. Основна причина за старта на инициативата е недоволството на младите хора в България от висшето образование. Сред посланията на кампанията са „Искаме да учим в България!", „Искаме да няма корупция!" и
„Искаме реални знания, а не просто диплома!". Идеята на инициативата е да популяризира и разяснява на студенти и граждани предстоящите промени в образователната ни система.

От 10 до 17 часа на 26 февруари на бул. „Славянски" срещу сградата на Областната администрация в Шумен ще бъде разположена SOS шатра. Там ще се раздават рекламни материали, ще се въртят клипове, а лицата на кампанията лично ще разясняват предстоящата реформа на желаещите да научат повече.

Граждани и студенти ще имат възможността да запишат в специално подготвена тетрадка своето предложение, мнение или послание в сферата на висшето образование.