Ивелина Вичева: Излизам на тези избори като гражданин, жена и майка
Ивелина Вичева: Излизам на тези избори като гражданин, жена и майка / снимка: Дарик Шумен

„Излизам на тези избори, не издигната от политическа партия, излизам като гражданин, като жена и майка", това заяви по време на пресконференция кандидатът за кмет на Шумен Ивелина Вичева, издигната от „Обединена социалдемокрация". Тя обясни, че един от важните проблеми, които трябва да бъдат решени е този с безработицата. "Тревожа се, че децата ни бягат от града, напускат България. Мисля, че те ще останат, ако имат достойна работа, ако има детски градини, където да оставят спокойно децата си, ако има приятна градска среда", заяви Вичева.  По думите й, Шумен трябва да бъде терен за икономическо развитие и добави, че екипът й ще работи за това.

„Вярвам в принципите на социалдемокрацията - справедливостта и свободата. Смятам, че това може да се случи, кой друг, ако не ние гражданите не го направим? Време е да заемем своето място", заяви Ивелина Вичева.

Тя изнесе и кратки автобиографични данни.  Заяви, че има богата културна дейност, защото обича театъра. „Това беше мое хоби и там имам най-много изяви", обясни тя. Участвала е в студио „Художествено слово" през 1974 година, в театралната трупа към Културния дом през 1977 година. Като студент е била в трупата на представителния студентски театър в Свищов. Носител на златни медали за актьорско майсторство и художествено слово в Националния фестивал на аматьорските театри в България през 1984г.

По време на пресконференцията водачът на листата Симона Паносян заяви, че е приела да бъде водач на тази гражданска листа, защото политиката, която изповядва тази листа съвпада напълно с нейните  идеи, цели, мисли и с всичко, което е правила до сега. „За да продължи да се случва истинска социална политика, тя не трябва да е обвързвана от партийни интереси и от партии, социалната политика трябва да е безпристрастна", каза Паносян и добави, че е работила за хората и ще продължи да го прави. „Социалната политика е приоритет в моя живот", заяви тя.

Не съм предала никого и нищо до сега и съм била достатъчно честна и лоялна към хората, към които съм поела ангажименти и обещания, а това са гражданите, за които съм работила. „По този начин аз не предавам кмета, а давам заявка, че искам да се води една справедлива социална политика, в която да не се правят компромиси", заяви Симона Паносян.

На въпрос дали ще подаде оставката, която вчера Красимир Костов й поиска тя заяви: „Аз няма как да подам оставка. Аз трябва да бъда освободена по закона за държавния служител". Това ще се уреди по друг начин след изборите, естествено, че щом той не желае да работи с мен , ако бъде избран за кмет, ще се вземат необходимите мерки".

По време на пресконференцията днес председателят на предизборния щаб на „Обединена социалдемокрация" Димитрин Вичев заяви, че тази сутрин е бил сменен патрона на вратата на кабинетът на Симона Паносян, която е директор на дирекция „Социална политика и здравеопазване" .