Искат оставката на Румен Панайотов?
Искат оставката на Румен Панайотов? / netinfo

Извънредна сесия на общинския съвет в Нови пазар ще провeжда в този час, това научи Дарик радио. На нея ще бъде разгледана само една докладна записка, във връзка с избухналия скандал за източване на близо 1 000 000 лв., чрез проекти за преодоляване на щетите от наводненията.

Докладната записка е внесена от групата общински съветници на ДСБ, с искане за обсъждане на проблема, това потвърди за Дарик председателят на общинския съвет в Нови пазар Сами Авджъ.


По информация на Дарик, след разискването на скандала, се очаква да бъде поискана оставката на кмета Румен Панайотов. Г-н Авджъ отказа да коментира тази възможност, но и не отрече.

На въпрос на Дарик, дали очаква да му бъде поискана оставката Румен Панайотов отговори: „Да възможно е, няма да се учудя”. Г-н Панайотов уточни, че не е сигурен дали е редно да се свиква заседание на общинския съвет, докато скандалът все още се разследва. Кметът на Нови пазар е препоръчал на председателя на общинския съвет да се консултира с юристи, за това дали искането на ДСБ е правомерно.

За да се проведе заседание на местния парламент в Нови пазар е необходим кворум от 11 общински съветници. Общо техният брой е 21.