Искат доразследване за дело на Зевсовете
Искат доразследване за дело на Зевсовете / netinfo

До седмица Апелативният съд в Бургас ще излезе с решение, дали да уважи искането на прокуратурата и защитата, делото на Зевсовете да бъде върнато в Сливенската прокуратура за допълнително разследване. Подсъдими по това дело са братята Стефан и Христо Илиеви от Шумен, известни като Зевсовете и съучастникът им Гроздан Арабажиев. На първите две инстанции те са признати за виновни за кражбата 92 мобилни телефона, на стойност 33 326 лв. от магазин в Сливен.

Христо - Големия Зевс има присъда 12 години затвор, наказанието за брат му Стефан и за Гроздан Арабаджиев е 10 години. Престъплението е извършено на 5 май 2002 година. По това време срещу тях вече има дело за кражба.

Днес тримата обжалваха присъдите си в АС Бургас. Държавното обвинение и защитата поискаха доразследване от Сливенската прокуратурата. Това се прави и във връзка с указания на ВКС, който е върнал делото в Апелативен съд Бургас, за да бъдат извършени разпити на нови свидетели, отново да се изслуша съдебно-техническата експертиза и да се преразпита основен свидетел. На първа инстанция, в показанията си той е посочил съвсем други имена, като автори на кражбата в Сливен.