В момента в предприятието работят 450 души.
В момента в предприятието работят 450 души. / dariknews.bg
20 милиона лева са предвидени като инвестиции в производствени мощности в завод „Ново стъкло“ в Нови пазар. Това съобщи собственикът на предприятието Анастасиус Вулгаракис по време на първата копка на разширяването на бившия цех за домакинска стъклария.
 

Нови пазар
dariknews.bg


Официалният старт на строежа бе даден заедно с кмета на Нови пазар Ивайло Камаджиев.
 
Продължават услугата личен асистент и домашен помощник в Нови пазар

Нови пазар има традиции в производството на стъкло и ние като град възлагаме големи надежди тази традиция да бъде развита.
Искрено се надявам, че след завършване на тая инвестиция ще бъде увеличен и броят на работниците, както и продукцията, която ще бъде произведена, ще бъде с много по-голямо качество, каза градоначалникът.
 

В момента в предприятието работят 450 души.
dariknews.bg


Собственикът Анастасиус Вулгаракис посочи, че от 2005 година досега са инвестирали около 50 милиона евро в предприятието.
 
През 2017 са вложени още 5 милиона евро, а за 2018 г. се предвиждат още 5 милиона, каза бизнесменът.
 Няма да спираме, ще продължаваме, защото вярваме, че в България иска инвеститори и не създава проблеми те да направят нещо в държавата, както в Гърция се създават проблеми на инвеститорите.

В момента в предприятието работят 450 души.
dariknews.bg


Вулгаракис изрази надежда, че скоро може да се мисли и за построяването на нов завод в бившия завод „Китка“. В завода в момента работят около 450 души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.