Генчев: През август плащаме и главница и лихва по облигационния заем
Генчев: През август плащаме и главница и лихва по облигационния заем / Дарик-Шумен

През август предстои общината да плати следваща вноска по облигационния заем, която е в размер на 1 350 000 лв. - лихва и главница. Това заяви в отговор на журналисти днес зам.-кметът по бюджет и финанси Александър Генчев. До момента администрацията плащаше само лихвата, заради договорения гратисен период.

„Налице са средствата, заделили сме ги и няма опасност заемът да не се обслужва", обясни зам.- кметът и добави, че падежите на плащанията на облигационния заем са два пъти годишно-февруари и август.

Генчев заяви, че 3 600 000 евро от заема, които все още не са разплатени по петте лота за рехабилитация на уличната мрежа в града са в депозитна сметка. „Сметката е с плаващ лихвен процент", заяви Генчев, но не успя да уточни каква точно лихва получава общината за средствата.

Зам.-кметът  добави, че за довършване на ремонта на Старческия  дом до момента са разплатени всички 600 000 лв., а за изграждане на лъчетерапия към Комплексния онкологичен център са разплатени 1 100 000 лв., от гласуваните 2 400 000 лв.