Футболният отбор на Шумен започна подготовка за новия сезон
Футболният отбор на Шумен започна подготовка за новия сезон / снимки: Дарик-Шумен

Отборът на Шумен започна подготовка за новият сезон, през който ще играе във В група от името на „Макак 2008". 15 футболисти се явиха на първата тренировка на градския стадион „Панайот Волов", сред които голмайстора Захари Димитров, Христо Банчев, излекувалият контузия Юлиян Загоров и др. Заниманието бе водено от старши треньорът Валери Венков и неговите помошници.

Отборът вече има уговорени няколко контролни срещи, първата от които ще се играе в Шумен на 13 юни срещу „Черноморец"-Балчик. Шампионатът на В група започва в средата на месец август.

Футболният отбор на Шумен започна подготовка за новия сезон
netinfo

Преди да започне тренировката президентът на клуба Галин Терзийски говори с футболистите, като им разясни ситуацията, в която се намира клуба. „Започваме на чисто, от начало, от първия ден започваме на максимални обороти, нашата задача като ръководство е да осигурим условията, а вашата да играете добре", заяви Терзийски. По думите му, задачата пред футболистите и треньорския щаб е незабавно завръщане в професионалния футбол.

Терзийски пожела успех и ползотворна подготовка на играчите.Той изрази надеждите си, че ще се извърши и ремонт на общинския стадион, който е в окаяно състояние. Помещенията под главната трибуна са почти наводнени, а секторите за публиката са обрасли с буйна растителност.

Предстои в близките 3 месеца да се проведе общо събрание на клуба, за да стане ясно под какво име ще се подвизават футболистите. Най-вероятно клубът ще се казва "Шумен" или "Волов", заявиха от ръководството.

Футболният отбор на Шумен започна подготовка за новия сезон
netinfo