Петчленен състав на Окръжния съд в Шумен осъди на доживотен затвор 57-годишен мъж за извършено от него убийство, съобщиха от пресцентъра на съда. 

По данни на съдебната институция, подсъдимият А.М.А. е признат за виновен затова, че на 7 ноември 2022 г. в с. Черноглавци, Шуменско, в условията на домашно насилие, умишлено е умъртвил С.М.С., като престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Мъжът е осъден да заплати и 7768 лева, представляващи направени по делото разноски. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд във Варна в петнадесет дневен срок от днес.

85-годишен мъж уби съпругата си във Видинско

Припомня ме, че мъжът беше задържан през ноември миналата година. Сигнал за престъплението е получен малко след обяд на 12 ноември 2022 г. От огледа на съдебния лекар е установено, че смъртта на жената е причинена вследствие на множество травматични увреждания по главата, гръдния кош и краката. Мъжът на 57 г. и жената на 70 г. са живели заедно от около три години в къща в ромската махала на селото, при тежки битови условия, без ток и вода. Абил Адил е се е занимавал с ремонтни и строителни дейности.  
Станимир Савов/БТА